Konsthögskolans årsutställning - vernissage 11 maj

Årsutställning KHM

Det har blivit en tradition i Malmös konstliv att besöka årsutställningen i Konsthögskolans i Malmös vackra lokaler på Föreningsgatan 42. Många konstintresserade följer enskilda studenters utveckling genom åren, andra kommer för att få en känsla av vad unga konstnärer tycker är väsentligt, och hur de presenterar det. De allra flesta som ställer ut kommer senare att forma intressanta konstnärskap, väl värda att följa från början.

Nu är det dags igen för vår sextonde årsutställning. Ansvariga lärare är P-O Persson, Margot Edström och Maria Hedlund.

Bredden i de konstnärliga uttrycken i årets utställning är stor. Som brukligt är kommer i stort sett hela huset och inte bara studenternas ateljéer tas i bruk för att visa verk. Det kommer även att finnas ett performance-program på förbestämda tidpunkter. På grusplanen ut mot Föreningsgatan ska ett gruppverk visas, som del i ett examensprojekt som tagit sin utgångspunkt i vårens omfattande kurs ”The world turned upside down: art and ethics in the rise of the stone age south”.

Utställningen pågår 12.5-21.5

Missa inte vernissage torsdagen den 11 maj kl 18-20!

Det är öppet dagligen mellan kl. 13:00 och 17:00, förutom den 15 maj då det är stängt. Den 18 maj är det extra öppet, fram till kl. 20:00.

Välkomna!

Gertrud Sandqvist