"Kränkningar och trakasserier: Råd och stöd”

Lunds universitet accepterar varken kränkningar eller trakasserier. Om du som medarbetare skulle utsättas för ovälkommet beteende eller om du ser något som du uppfattar som ovälkommet beteende, finns här råd om vad du kan göra.

Råd och stöd vid kränkningar och trakasserier

För medarbetare

Lunds universitet accepterar inte kränkningar och trakasserier. Om du som medarbetare skulle utsättas för ovälkommet beteende eller om du ser något som du uppfattar som ovälkommet beteende, finns råd att hitta på universitetets medarbetarwebb.

Om kränkningar och trakasserier på Medarbetarwebben

För studenter

Motsvarande information för studenter finns på lu.se.

Se information för studenter om trakasserier på lu.se

För chefer

För dig som är chef finns information och stöd för arbetet med att motverka diskriminering samt för att hantera trakasserier och sexuella trakasserier på HR-webben.

Läs mer om förebyggande arbete mot diskriminering på HR-webben

Under vintern 18/19 har Konstnärliga fakultetens personal fått möjlighet att gå en värdegrundsutbildning som berört kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier.

Workshopen har som syfte att ge kunskap om vad som kan betraktas som kränkande särbehandling, enligt föreskriften Organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA (AFS 2015:4), och vad som kan betraktas som trakasserier och sexuella trakasserier enligt diskrimineringslagen. Workshopen har tagit upp begreppsdefinitioner och vilket ansvar som lagstiftningen för med sig för arbetsgivare och anställda, samt gett utrymme för diskussioner kring detta.

Presentationen hittar du för nedladdning här

Kränkning eller trakasserier - presentation