Kent Olofsson tilldelas Rosenbergpriset

Kent Olofsson
Foto: Jörgen Dahlqvist

Rosenbergpriset 2018 tilldelas tonsättaren Kent Olofsson

Rosenbergpriset, instiftat 1982 av FST, delas ut till en tonsättare med betydelsefull och nyskapande verksamhet bakom sig. Prissumman är 75 000 kr.

Motiveringen lyder:
För en rik konstmusikalisk verksamhet inom de flesta genrer. En lång karriär full av ständigt nytänkande inom allt från elektroakustisk musik till forskning och skapande av musikdramatik.

Kent Olofsson är även lärare på Malmö Musikhögskola. I mars 2018 försvarade han framgångsrikt sin doktorsavhandling ”Composing The performance: An exploration of musical composition as a dramaturgical strategy in contemporary intermedial theatre”.

Läs mer på Föreningen svenska tonsättares sida: https://fst.se/artikel/rosenbergpriset-interpretpriset-och-priset-musikens-mojliggorare-2017