Konstnärliga fakultetens har antagit en ny strategisk plan för forskning och forskarutbildning.

KHM

Ny strategisk plan för forskning och forskarutbildning antagen

Fakultetens förra strategiska plan för forskning och forskarutbildning gällde 2015-2018. Sedan dess har Lunds universitet tagit fram flera strategiska dokument: en långsiktig strategisk plan för hela universitetet (2017-2026), en ny forskningsstrategi (2017-2021) och en strategi för kultursamverkan (2018-2026). Samverkan inom och utom universitetet, tvärdisciplinär kompetens och samhällets hållbarhet i vid mening accentueras, liksom den konstnärliga kunskapsbildningen och den konstnärliga och kulturinriktade forskningens roll. Därtill har fakultetens arbete mot ett gemensamt campus tagit fart och för perioden 2018-2020 har föreskrifter för och styrning av Inter Arts Center justerats. Allt detta motiverar en förnyad och fördjupad strategi för fakultetens forskning och forskarutbildning.

Nu har fakultetsstyrelsen antagit en ny strategisk plan för forskning och forskarutbildning med följande inriktning att gälla 2019-2022:

För att fullt ut nyttja potentialen i ett kommande gemensamt campus och att fakulteten är en del av ett brett, framgångsrikt universitet, behöver forskningen och forskarutbildningen stärkas, profileras och synliggöras nationellt och internationellt. Med detta ökar också förutsättningarna att berika grundutbildning och i förlängningen det övriga universitetet och kultursektorn.

Konstnärliga fakultetens forskning och forskarutbildning ska 2022

• vara tydligt profilerad och synlig nationellt och internationellt,
  • tydligt ge näring åt utbildningen på grund- och avancerad nivå, samt
  • tydligt ha stärkts ekonomiskt.

Fakultetens forskning ska därtill dels fördjupas inomdisciplinärt, dels bidra till tvärdisciplinaritet inom fakulteten och universitetet.