Konstverk av Konsthögskolans PhD Lea Porsager blir tsunamimonument

Konstnären Lea Porsagers verk "Gravitational ripples" blir minnesmonument
Bild: Claudio Bresciani/TT

Konsthögskolans PhD Lea Porsagers verk 'Gravitational Ripples' ska hedra offren för flodvågskatastrofen i Thailand 2004.

"Två himlakroppar står i centrum av verket "Gravitational ripples". Mjuka gräsbevuxna vågor böljar ut från dem och bildar formen av en spiral i marken. Konstverket ska omforma hela den södervända sluttningen på Blockhusudden invid Thielska galleriet i Stockholm, där minnesplatsen ska skapas. Att det inte är ett "traditionellt monument" var viktigt för juryn." (Sydsvenskan 17/04/03)

Hela artikeln i Sydsvenskan

Videointervju med Statens Konstråd

Läs mer om Lea på hennes hemsida: http://www.leaporsager.dk/