Många nya doktorer vid Konstnärliga fakulteten!

Promovering Konstnärliga fakulteten

Fredagen den 24 maj promoverades vid en ceremoni fem doktorer efter avlagda prov och en hedersdoktor vid konstnärliga fakulteten, vilket är det största antalet doktorer från vår fakultet hittills.

Till hedersdoktor utsågs den schweiziske regissören Milo Rau. Inom fri konst promoverades Andrea Ray, Rosa Barba och Marion von Osten. Inom teater skådespelaren Petra Fransson och inom musik flöjtisten Bruno Faria.

Promotor vid årets ceremoni var professor Eva Saether (musikpedagogik), marskalkar docent Kent Sjöström (teater) och lektor Ylva Hofvander Trulsson (musikpedagogik). Hedersdoktorvärd var prefekt Ditte Bjerg, Teaterhögskolan.

Hedersdoktor
Milo Rau