On the Thresholds of Knowledge 6 sep – 24 sep 2017

- ett samarbetsprojekt av Skissernas Museum och Inter Arts Center som en del av Lunds universitets 350-årsjubileum.
Kungshuset

Utställningen On the Thresholds of Knowledge tar sin utgångspunkt i Kungshuset, en av Lunds äldsta byggnader och universitetets hemvist under flera hundra år. Med verk av internationella och lokala konstnärer reflekterar utställningen över frågor kring vad kunskap är, var den produceras, hur den används och vem kunskap är till för. Det indiska konstnärskollektivet RAQS Media Collective gör ett platsspecifikt verk som sträcker sig över flera rum i huset och som fungerar som en ryggrad för utställningen.

Universitetet är en vital del av Lund, men är också en sluten institution. I den här utställningen öppnas för första gången hela Kungshuset för allmänheten och besökare ges möjlighet att fritt vandra i huset och på alla våningsplan upptäcka både byggnaden och konstverken.

Deltagande konstnärer:

Meriç Algün, Christian Bang Jensen, Heman Chong, Elena Damiani, Nicoline van Harskamp, Hassan Khan, Myriam Lefkowitz, Henning Lundkvist, Alessandro Perini, Raqs Media Collective, Emilija Škarnulytė, Christian Skjødt, Magnus Thierfelder.

Vernissage:

6 september 17.00 - 21.00

Öppettider:

Tor-fre 14.00 - 20.00

Lör-sön 12.00 - 17.00

Obs: Stängt 15 september

2017-11-21
Sara Wilén - första doktorn i operaimprovisation.
2017-10-18
Utlysning av medel för Tematiska samverkansinitiativ 2018-2020