IAC - Inter Arts Center

centrumbildning
Inter Arts Center är en centrumbildning inom Konstnärliga fakulteten och etablerades 2010 för att främja utvecklingen av den konstnärliga forskningen, stödja tvärvetenskapliga samarbeten och samverkan med det omgivande kulturlivet. Inter Arts Center är en av avgörande strategisk satsning för att fakulteten i ett långsiktigt perspektiv ska kunna upprätthålla en framskjuten position nationellt och internationellt.

Inter Arts Center är en mötesplats för personal och studenter inom Konstnärliga fakulteten i Malmö där det bedrivs experimentell konstnärlig forskning och utvecklingsarbete. IAC ger goda möjligheter till tvärvetenskapliga projekt inom bland annat konst, musik och teater, men även inom andra konstformer och discipliner. Detta inkluderar projekt i samarbete med konstnärer som är verksamma utanför fakultetens institutioner.

Inter Arts Center är en miljö med ändamålsenliga lokaler och avancerad teknisk utrustning för experimentellt konstnärligt arbete där forskare och konstnärer arbetar interdisciplinärt och över konstartsgränserna. Under de första åren har konstnärer och forskare, som genomfört ett stort antal intressanta projekt med egen finansiering, kunnat använda Inter Arts Centers faciliteter utan kostnad. I fortsättningen kommer centrumet att utöver sådana projektet i ökande utsträckning initiera och driva verksamheter.

Etablerandet av Inter Arts Center möjliggjordes av ett utvecklingsbidrag från Crafoordska Stiftelsen. Vi vänder oss nu åter till Crafoordska Stiftelsen med en anhållan om stöd för att förverkliga de utvecklingsbehov som nu finns.

IAC logga

Sidansvarig: