Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om fakulteten

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en fakultet inom Lunds universitet och innehåller Konsthögskolan i Malmö, Musikhögskolan i Malmö och Teaterhögskolan i Malmö. Dessa tre konstnärliga högskolor har sina egna profiler, men samverkar också i många avseenden under fakultetens ledning och samordning.

Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter, föreställningar och mycket annat.De internationella relationerna är många och täta genom bland annat samarbetsavtal, gästlärare och lärar- och studerandeutbyten men också genom en internationell rekrytering både av lärare och studerande. Interkulturell mångfald och mångfald av uttrycksformer intar en central plats.

Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning.
Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området. Anknytningen till Lunds universitet innebär fördelar på många områden, inte minst för forskningen, det tvärvetenskapliga perspektivet, internationaliseringsarbetet och kvalitetsarbetet.

Grindar Mazetti
Foto: Jessica Arwidsson
Sidansvarig:

kontaktuppgifter

Konstnärliga fakulteten i Malmö

Besöksadress:
Bergsgatan 31 B, Malmö
Postadress:
Box 8084, 200 41 Malmö
Tel: 040-32 54 06
kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se

Om du vill besöka oss:
Karta

Konstnärliga fakulteten i Malmö:
Besöksadress: Bergsgatan 31 B
Postadress: Box 8084
200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 06
kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se