Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning

Konstnärliga fakulteten i Malmö ger forskarutbildning i musikpedagogik samt konstnärlig forskarutbildning med inriktning musik, fri konst respektive teater.

Den konstnärliga forskarutbildningen utgår från de konstnärliga kunskaperna och det konstnärliga arbetet. Tyngdpunkten i studierna ligger på självständigt konstnärligt arbete inom ramen för ett konstnärligt forskningsprojekt med målet att utveckla kunskap om konstnärliga frågeställningar. Musikpedagogik som forskningsfält är tvärvetenskapligt till sin karaktär och studerar alla former av musikaliskt lärande.

Forskarutbildningarna bedrivs vid Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan. Inom fakulteten finns också Inter Arts Center (IAC), en mötesplats för olika konstarter, forskare, konstnärer i experimentella projekt som bidrar till en spännande forskarmiljö. Genom forskarutbildningarna, forskningen och Inter Arts Center har vi etablerat oss som en av de internationellt sett ledande forskningsinstitutionerna inom det konstnärliga och musikpedagogiska området, en position som vi vill fortsätta förstärka och utveckla.

Konstnärliga fakulteten är även huvudman för den nationella konstnärliga forskarskolan med doktorander från olika konstnärliga utbildningar i landet.

kontakt

Annika


Annika Michelsen
Handläggare för forskarutbildning
E-post: Annika [dot] Michelsen [at] kanslik [dot] lu [dot] se
Tel: 040 - 32 54 96

Konstnärliga fakulteten i Malmö:
Besöksadress: Bergsgatan 31 B
Postadress: Box 8084
200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 06
kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se