Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentinflytande

Studenter vid Konstnärliga fakulteten representeras av Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten, SKFM.

SKFM

Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten, Lunds universitet är en sammanslutning av studerande vid Musikhögskolan, Konsthögskolan och Teaterhögskolan. Respektive skola har även sin egen sektion. Studenterna finns representerade i respektive institutionsstyrelse, utbildningsråd samt i Konstnärliga Fakultetsstyrelsen.

Konstnärliga fakultetsstyrelsen är högsta beslutande organ för hela Konstnärliga fakulteten. Utbildningsråden för musiklärarutbildningen respektive musiker- och kyrkomusikerutbildningarna är högsta beslutande instans inom respektive utbildning. Studenterna finns även representerade i Lärarförslagsnämnden, som är ett övergripande organ för ovan nämnda skolor när det gäller nyanställning och befordran av lärare.

Kårens uppgift är att främja studenternas inflytande och medbestämmande i alla frågor som berör Konstnärliga fakulteten samt anordna aktiviteter. Studentkåren skall gentemot de konstnärliga högskolorna, universitetet centralt, det övriga studentlivet kopplat till Lunds Universitet och vid behov andra organisationer eller grupper, representera de studerande vid den Konstnärliga fakulteten för att främja deras åsikter och bevaka deras intressen.

Studentkåren är en religiöst och partipoliskt obunden organisation som är öppen för alla studenter vid den Konstnärliga fakulteten. För den som inte längre aktivt bedriver studier men ändå vill vara med och stötta kårens verksamhet går det bra att teckna ett stödmedlemskap.

Om du har frågor, kontakta gärna Sonja Spisská Enebjörn, Verkställande Språkrör

Studentkåren vid konstnärliga fakulteten (SKFM)

Facebook: www.facebook.com/SKFMalmo/

Kårordförande
Sonja Spisská Enebjörn
E-post: sprakror [at] skfm [dot] se